venerdì 21 novembre 2014

Pop Corn al caramello salato / Salted Caramel Pop Corn


I pop corn al caramello salato non mancano mai al nostro Christmas party! Sono divertenti, golosi, facilissimi da fare e da aromatizzare in mille modi. Provateli, vanno a ruba!

The salted caramel pop corn never fail in our Christmas party! They are funny, delicious, so easy to make and to flavor in many ways. Try them, they go like hot cakes!


Ingredienti
200g pop corn (non salati)
200g zucchero
una presa di sale

rosmarino
timo
nocciole
o spezie

Preparare i pop corn (o usare quelli già pronti). Versare lo zucchero con una presa di sale in una padella e sciogliere a fiamma bassa mescolando con un cucchiaio di legno (ricordate di non assaggiare mai il caramello...è ustionante!!!)Quando lo zucchero è ben caramellato e dorato spegnere il fuoco, aggiungere i pop corn e mescolare bene. Versare i pop corn caramellati su carta forno e aggiungere le erbe, le spezie (ottimi con la cannella), il cioccolato o qualsiasi cosa sceglierete per aromatizzare i vostri pop corn e lasciar raffreddare. Ci piace provare tanti gusti diversi, oggi ve li proponiamo al caramello salato, al caramello salato e rosmarino, al caramello salato, timo e nocciole tostate. Quando raffreddati separateli con le mani e serviteli ai vostri ospiti. Noi li offriamo nei bicchierini da tè, nei sacchetti di carta e in molti altri modi...Sono perfetti per una serata in compagnia, per una domenica da trascorrere in casa e ovviamente per le feste di Natale. E voi come servirete i vostri pop corn? Enjoy...(uno tira l'altro!)...
P.S. Conservateli in un luogo fresco e asciutto, il caramello tende a sciogliersi a contatto con l'umidità.


Ingredients
200g pop corn (not salted)
200g sugar
a good pinch of salt

Rosemary
thyme
hazelnuts
or spices

Prepare the pop corn (or use the ready-made). Pour the sugar with a good pinch of salt into a pan and melt over low heat stirring with a wooden spoon (Always remember to not taste the caramel...it's blistering!!!). When the sugar is melted well and Golden brown turn off the heat, add the pop corn and stir well. Pour the caramelled pop corn on oven paper, add herbs, spices (so good with cinnamon), chocolate or whatever you choose to flavor your pop corn and let cool. We love to try different flavors, today we propose with salted caramel, salted caramel and Rosemary, salted caramel, thyme and toasted hazelnuts. When cool, separate them with hands and serve to your guests. We offer them in our tea glasses, in paper bags and in many other ways.Perfect for a night with friends, a Sunday spent at home and for the Christmas parties of course! And how will you serve your pop corn? Enjoy...(one leads to another!)...
P.S. Keep them in a cool and dry place, caramel tneds to melt in contact with umidity.







Sono un'idea carina per un regalo homemade.

They are a lovely idea for a homemade gift.




Cucchiaio e forchetta di The Spoon Flower (Australia)

Spoon and Forks from The Spoon Flower (Australia)

THE SPOON FLOWER bespoke / custom stamped / vintage / silverware

Thank so much to Jade Holi!





2 commenti:

  1. Oh my goodness! Your recipes, photography and styling is just divine! Thank You The Chocolate Corner Design, much love x jade

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    1. Thank you Jade! We are so happy that you like what we do! And thank you so much for your beautiful creations! Anna & Mimmo

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