giovedì 9 luglio 2015

Grissini di sfoglia alle erbe aromatiche / Puff pastry sticks with aromatic herbs "Fast & Gorgeus"


La pasta sfoglia già pronta è un piccolo trucco per fare preparazioni facili e golose...e mentre cuoce in forno ci si può rilassare magari godendosi un bellissimo tramonto in compagnia di amici (o della vostra dolce metà!).
Oggi prepariamo i grissini con erbe aromatiche, in Estate sprigionano profumi e sapori pieni di ricordi!

The readymade puff pastry is a little trick to make easy and gorgeus preparations...and while it is cooking in the oven you can have some relax maybe enjoying a beautiful sunset with friends (or your sweet half!).
Today we prepare puff pastry sticks with aromatic herbs, during Summer they emit scents and flavors full of memories!


Ingredienti
1 rotolo di pasta sfoglia rettangolare
erbe aromatiche a piacere
olio extravergine d'oliva
sale

Srotolare il rotolo di pasta sfoglia, spennellare metà della superficie con un filo di olio extravergine d'oliva cospargere con le erbe aromatiche tritate e un pizzico di sale (abbiamo usato: basilico, mentuccia e erba pepe, un mix che adoriamo ma potete provare diverse combinazioni usando le vostre erbe preferite).
Ripiegare la pasta facendo combaciare la parte spennellata con quella non spennellata e premere con un mattarello.
Tagliare rettangoli della stessa dimensione, arrotolarli su stessi a elica e disporli ben distanziati su una placca ricoperta di carta forno. Lasciare riposare i grissini in frigorifero per almeno 20 minuti (aiuterà a mantenere la forma in cottura).


 Cuocere in forno preriscaldato statico sopra e sotto a 200°C per circa 15 minuti o finche ben dorati. Lasciare raffreddare e servire, perfetti per un aperitivo, uno stuzzichino o se siete rimasti con poco pane.
Potete farcirli a piacere...con olive o pomodorini secchi tritati o magari con un po' di profumatissimo pesto. Enjoy...


Ingredients
1 roll puff pastry rectangular
aromatic herbs to taste
extravergin olive oil
salt


Unroll the puff pastry, brush half of the surface with a little bit of extravergin olive oil, sprinkle the chopped fresh aromatic herbs and a pinch of salt (we used: basil, littlemint and pepperherb, a mix that we love but you can try different combinations using your favorite ones).
Fold the dough by matching the half brushed side with the not brushed and press with a rolling pin. Cut rectangles of the same size, roll up each pastrysticks on itself as a prop and place them well distant on a baking sheet covered with oven paper. Let them rest in the freedge for at least 20 minutes (this will help them mantain the shape during cooking).


Bake in preheated oven static top and bottom at 200°C for about 15 minutes or until Golden brown. Let cool and serve, perfect for an aperitif, a snack or if you have not so much bread (in Italy we usually have meal with bread).
You can stuff them as you like...with chopped olives, sundried tomatoes or with a so scented pesto too. Enjoy...




Provate anche i croissants al pesto...vi stupiranno!

Try the croissants with pesto too...they will amaze you!



A little bit of #greenmood! Love relax and a beautiful sunset...

 
Espadrillas by Valentino


E se avete voglia di dolce non perdete la ricetta "Fast & Gorgeus" della Tarte tatin di ciliegie e salvia con gelato (fatta con la pasta sfoglia!)

And if you need something sweet don't lost the "Fast & Gorgeus" recipe of Tarte tatin with cherries, sage and ice-cream (made with puff pastry!)

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